• 0

Konkurranse trening Rally-lydighet høsten 2016

Konkurranse treningene blir lagt opp som en prøve i Rally-lydighet. Det vil si at når deltagene kommer på trening vil det stå bane klar, og de forbereder seg som om de skal konkurrere. Det vil si alt fra å lufte hund, brife banen og å gjøre seg og hunden klar til konkurranse, til eventuelle andre faste forberedelser de har i forbindelse med konkurranse.

Vi setter opp start rekkefølge før hver trening, så alle på forhånd vet når de skal gå. Her varier vi rekkefølge fra gang til gang, så alle får prøvd å starte først, i midt pulje og til sist.

Akkurat som når vi reiser rundt ulike steder for å delta på prøver, har vi også treningene på ulike steder. Denne høsten har vi vært på en ridebane, i en skolegård, parkeringsplass og her på hundesenteret. En kveld ble det også “mørkerally” med lys fra lykter og telefoner. Ikke helt planlagt, men en god erfaring også det. Kan hende det blir flere planlagte av den type “annerledes treninger” fremover.

På vår vindfulle øy, ble det også “vindrally” en trening i skolegården, med skilt som blafret i takt med pels og annet bevegelig. God “forstyrrelses trening”…

Konkurransebanen i alle klasser settes opp ulikt fra gang til gang, med ringbånd, dommertelt osv. Det er varierende “forstyrrelser” i banen med “dommer”, “tidtaker” og andre rariteter som plutselig kan dukke opp. Utenfor ringbåndet dukker det også opp enkelte forstyrrelser og uventede elementer, hunder i oppvarming, hunder som belønnes med pipeleke, tilskuere, forbipasserende osv.

Her er det med andre ord konkurransetrening som gjelder, det å lære seg å gå inn i “konkurranse-bobla” for hund og fører, stenge ute forstyrrelser og konsentrere seg om oppgavene som skal utføres. Kjenne på litt av “nerven” i konkurransesammenheng. 

Noen få bilder fra høstens treninger:

NuffeHavet Rally-lydighet mørkerally

 

 

 

 

 

 

 

NuffeHavet Rally-lydighet brifing

NuffeHavet Rally-lydighet mørkerally

NuffeHavet Rally-lydighet mørkerally

NuffeHavet Rally-lydighet mørkerally

NuffeHavet Rally-lydighet

NuffeHavet Rally-lydighet

NuffeHavet Rally-lydighet

NuffeHavet Rally-lydighet


De firbente

NuffeHavet Treningsenter


Hit Counter by http://yizhantech.com/